Modele indicatoare desen tehnic

-noile romane, identice cu standardele internationale au Sigla SR ISO, numarul standardului roman fiind identique cu numarul standardului international, ex. SR ISO 7200:1994-desene tehnice. Indicateur. Desenul tehnic contribuie la educarea Studentilor, la dezvoltarea imaginatiei, a creativitatii si a goût pentru Frumos, a secondaire in executie si a Muncii organizate. Desenele se impaturesc executand mai intai plierea dupa Linii perpendiculare pe baza formatului (longitudinala) si apoi, daca mai este cazul, plierea dupa Linii paralele cu aceasta (transversala). Desenul tehnic taiate singurul mijloc de reprezentare a unei conceptii sau a unei idei tehnice. Dans acelasi timp, el este principalul mijloc de legatura dintre conceperea si realizarea Practica a lucrarilor ingineresti. Capitolul 1 1.1. Informaţii transmise prin intermediul desenului tehnic Desenul unui produs… Desenele cu mai multe planse identificate prin acelasi numar al desenului (a) se numeroteaza cu numere déferlement astfel: plansa Nr. n/p, unde n este numarul plansei iar p este numarul total de planse. Desenele se impaturesc astfel INCAT Zona de IDENTIFICARE a indicorului sa fie complet vizibila, iar fasia de indosariere, in cazul impaturirii copiilor destinate perforarii, sa apara neacoperita PE toata lungimea sa.

Desenele tehnice se execută PE coli de formă dreptunghiulară, de dimensiuni fixe, numite formiate (Fig. 1,1). Dimensiunile formatelor, precum şi elementele acestora sunt specificate în SR ISO 5457:1994. -noile romane, aprobate inainte de 28 August 1992, au Sigla Stas, ex. Stas 103-84-desene tehnice. Linii. Intre desenul tehnic si Celelalte discipline tehnice exista multe legaturi. Desenul tehnic foloseste cunostinte DIN Alte discipline tehnice si este folosit, la randul sau, in expunerea disciplinelor tehnice. -EA trebuie sa fie suficient de Mare pentru a permite citirea corecta a desenului res6v 7pectiv. -echer avand catetele egale si doua unghiuri de 45; scrierea ingusta, de Tip A, la Care grosimea de trasare este d = h/14; SCARA şi dimensiunile obiectului de reprezentat influenţează Alegerea formatului desenului. -intersectiile acestor Linii se fac in Zona segmentelor; -Hartia Alba opaca-trebuie sa fie Cat mai densa, sa nu se scamoseze la stersul cu Guma, sa nu Suga tusul. Se poate intrenuita la intocmirea tuturor categoriilor de desene.

1,4. materiale si Instrumente folosite in desenul tehnic. ECHERELE-au forma unor triunghiuri dreptunghice si se confectioneaza din lemn sau DIN materiale plastice. -jument d`indicorul (Fig. 9)-folosit pentru formatele mai mari decat a3; Regulile ce trebuie respectate cu privire la utilizarea liniilor: Zona Neutra este Regiane cuprinsa intre marginile formatului si chenar…. 1. Évolutia constructiilor navale încă DIN cele mai îndepărtate Timpuri, oamenii au fost atraşi… SCARA utilizata pentru desenul tehnic este raportul intre dimensiine liniara a reprezentarii unui segment al unui obiect PE un desen original si dimensiine liniara Reala Care corespunde obiectului insusi… Dans scopul facilitarii pozitionarii la multiplicare formatele trebuie sa contina Patru REPERE de centrare. Aceste REPERE sunt marcate prin Linii assure cu grosimea de minim 0,5 mm si se traseaza la extremitatile celor doua axe de simetrie ALE formatului, incepand de la marginile formatului si prelungind cu 5 mm peste chenar, spre campul desenului. Reglementarile in acest domeniu sunt STABILITE de standardul roman SR EN ISO 5455:1997.

Potrivit acestui standard, scarile numerice se répandre dans trei grupe:-SCARA détermination Alegerea formatului desenului tehnic si de aceea EA trebuie aleasa astfel incat sa permita o reprezentare Clara a obiectului PE un format Cat mai redus. (numarul) proiectului; 4,0-calitatea, numele in clar si semnatura (proiectat, desenat, verificat, DESENUL TEHNIC este activitatea de reprezentare PE un UNIC plan, dupa anumite norme si conventii a obiectelor DIN spatiul tridimensionnel, utulizand tehnicile si metodele geometriei Descriptif.